18. února 2010

Guajacuran - lék co odpojí mozek od těla

I přes velmi dlouhé období pohody mě koncem minulého roku opět dostihly deprese. Ovšem, jak praví Hérakleitos: "Nevstoupíš dvakrát do téže řeky". Příznaky mých depresí se posunuly od psychična více k fyzičnu. Alespoň tak to vnímám. Bude to tím, že to je z mé strany již zažitá, opakovaná a tím pádem i méně abstraktní záležitost. Projevují se jako neustálá úzkost, strach, tíha na hrudi, křeč v obličeji, která, jako by se snažila uzavřít všechny smyslové orgány. Nejvíce mi ovšem vadí, z toho všeho vycházející, neschopnost se soustředit. Co vadí? Sere mě to. Nemůžu dělat nic pořádného.
Před třemi týdny mě s tím psycholog poslal po dlouhé době na psychiatrii. Bez léků prý to na chvilku nepůjde. Trošku jsem se bál, protože mi před lety dělala antidepresiva docela blbě a míjela se účinkem. A to jsem jich pár druhů vyzkoušel. Tenkrát mi i psychiatr řekl, že nejsem typ na chemii.
Teď mě ovšem příjemně překvapilo zjištění, že se od té doby antidepresiva vyvinula a je mnoho přírodních preparátů. Přiklepli mi Guajacuran. Popsali ho jako zázrak z jižní Ameriky. Super.
V průběhu tří týdnů pravidelného požívání u mě ovšem došlo k docela zajímavému jevu. Mé svaly postupně ochabovaly a měl jsem docela problém s koordinací. (Což mimochodem není dobrá vyzitka pro výše postaveného na tréninku bojových umění :-D.).
K čemu mě to až dovedlo můžete posoudit zde, na ilustračním videu. Myslím, že je výstižné i bez komentáře:


PS: Hudba na pozadí není to, co rád poslouchám, jen mimo záběr běží v TV nějaký starý, černobílý film ;-)

Léky jsem vysadil, takže to pomaličku odeznívá. Raději se tomu s partnerkou smějeme, než bychom se tím trápili, i když to vypadá všelijak.
Ex malo bono. Je dobré dělat ze špatného dobré. Takže musím vydolovat i z tohoto nějaká poučení.

Poučení první
Když o tom přemýšlím, vždycky, když jsem potkal člověka, co trpěl choreou, mimovolními, extrapyramidálními pohyby, tancem sv. Víta., nazývejme to jakkoliv, v podvědomí jsem si představoval, že je na tom i mentálně hůře. Po mé osobní zkušenosti měním názor. Nemusí to tak být. Omlouvám se všem, které jsem si takto zaškatulkoval.

Poučení druhé
...podložené svědectvími lidí ze sféry zdravotnictví (nebudu jmenovat). Nové léky se dnes produkují v honbě za ziskem jako na běžícím pásu a nejsou před uvedením na trh dostatečně testované.

Poučení třetí
...velmi konkrétní. Bacha na lék Guajacuran od firmy Zentiva.

Dodatek:
Předem odpouštím všem, co mě po zhlédnutí videa a přečtení článku začnou považovat za méněcenného, či za nepřítele jejich byznysu.

78 komentářů:

  1. V Košiciach si až príliš cenný.

    OdpovědětVymazat
  2. Gujacuran ale není vůbec lékem na deprese, ale na mírné úzkosti a právě na uvolnění svalstva. Čili to, co popisuješ, je zcela normální a přirozené. A rozhodně není Guajacuran přírodní preparát, to je úplná hloupost, protože jde o čistou syntetiku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosím, ve slově vizitka máte chybu, máte tam tvrdé y, tak uvolněte mozkové závity a pak svaly.

      Vymazat
  3. Tak normální reakce na Guajacuran to teda není a vůbec pochybuju, že to byla reakce na tento lék...to by byl Zdeněk asi jediný na světě...ani to není žádný zázrak, ale staré anxiolytikum, které se dnes užívá minimálně. To asi lékař/ka už nevěděla, jaké poměrně neškodné takřka placebo by mu předepsala...spíš je to tak, že mysl má svoji sílu a lidé meditačně trénovaní dokáží částečně své představy převádět do fyzické formy...racionální náhled na vlastní duševní onemocnění má ale málokdo. Jó, emoce si s náma dovedou pohrávat...

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že pokud trénuješ kung-fu ve stylu opitý bojovník tak bych zvýšil dávku o tři až čtyři tablety denně... :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,
    Narazil jsem na tvůj článek. Gujacuran jak již někdo píše nahoře je na uvolnění svlastva a organismu pomáhá i na úzkost běžnou... Je volně dostupný ke koupi za tuším 65,-
    Ty si bud děláš z lidí prdel :) nebo jedeš něco jinýho "vostřejšího" :)do toho. V každým případu to co je na videu vypadá ..., ale to není má věc. Měj se fajn a vybojuj to!

    OdpovědětVymazat
  6. Koukám na super komentáře. To, co je na videu se mi opravdu přihodilo, když mi předepsali Guajacuran. Možná to uvolnění svalů u mě souviselo i s uvolněním něčeho jiného. Každopádně jsem ho přestal brát. A od té doby jsem se "necukal". A vlastně od té doby neberu žádné piluky a jiné prostředky. Zkouším deprese "vyhnít", je to docela záhul, ale zvyknul jsem si. Teď budu dlouho v horách a uvidím, co na to mé deprese, pak určitě napíšu do blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mého jste debil.. to je vše

      Vymazat
    2. Pán z videa vyzerá ako človek prefetovany pervitinom ,asi aj z toho boli predošlé depresie a stavy úzkosti ...Koľko si toho užíval ? Na kilá ? Je asi čas povedať žene pravdu o závislosti na tvrdých drogách a nie sa vykecavat na nejaky liek od zentivy... pozdravujem aj tvojho psychiatra musí to byť tiez pekne prepnuty človek ako aj ty... prípadne si si sám v sebe vymyslel diagnózu ,ktorá je vhodná tak ku kapele diagnose lebensgefahr ... Myslím že pochod horami ta nevylieči ,si vhodný na psychiatrickú liečebňu a to doslova ... S priateľkou ste sa na tom smiali ? Tiež má asi v hlave pekne prázdno ako aj ty ... si cely život nedocenený ? Je mi Ta viac než ľúto pretože si chudák ....

      Vymazat
  7. Má plnoletá dcera tento lék taky užívá, bolí ji ze studijního stresu žaludek a zatím se to nijak podobně Vašim účinkům neprojevilo. Jak dlouho jste tento lék užíval? Jako matka mám obavy. Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  8. Užíval jsem ho týden. A asi došlo k souhře více vlivů, protože, jak jsem si poté podrobně zjišťoval, je to opravdu lehký lék. Myslím, že se nemáte čeho bát.

    OdpovědětVymazat
  9. Musím říct, že mě to docela nemile zaskočilo. Mě tento lék předepsal doktor z jiných důvodů, konkrétně to byl problém s hlasivkami, ovšem poté co jsem ho začala užívat jsem si všimla, že velmi pozitivně ovlivňuje můj celoživotní problém, tedy trvalou úzkost a napětí. Rozhodně jsem se s ničím podobným jako je uvedeno výše nesetkala. Buď jste opravdu hodně citlivý na chemii v lécích obsaženou, nebo se jednalo o neblahou souhru více vlivů, každopádně vám přeji ať je vám brzy lépe a žádné léky už nepotřebujete.

    OdpovědětVymazat
  10. Chlape tak Ti fakt děkuju,za to co jsem si o léku přečetla,ted píšu a mám pocit že se mi začínají všelijak kroutit prsty..vzala jsem si prášek asi před hodinou,a pravdu ? měla jsem tu ted sanitku,takže já zítra půjdu k obvodakovi a řeknu mu že radíš že lék nebrat..tak já si už ráno nedám..máš stejné potíže jako já,jsou to deprese toho už horšího tipu,jdu si držet palce,mám 6.letou holčičku..tak lidi doktor by vám určitě nenapsal něco co vás může ohrožovat na životě,a pokud vám nějaký lék nesedne,oznamte mu to,a nasadí určitě něco jiného..mějte se hezky,a držím všem palečky,a neřehánět to jako tady pán,asi každy přeci poznáme že se s náma něco děje..nevěřte hloupostem,a raději si sežente filmy slunce seno a ...to vždycky zabere..fakt..tak pá..katka brno

    OdpovědětVymazat
  11. Nazdar Muzi a Smrti. Ja jsem dostaval guajacuran 5 dni intravenozne pro vyleceni ustrelu v krizi (lumbago). Lek fungoval vyborne, bolesti odeznely a jeste jsem se behem hospitalizace citil velice fajn. Az o rok pozdeji jsem zjistil, ze pripravek se taky indikuje na stavy uzkosti. Protoze jsem pred lecbou byl bez psych. stavu, tak me to nakoplo do oblak a hospitalizaci jsem si fakt uzival.

    At je ti brzo lip, Jaromir

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj,koukal jsem na tvé video.Nevím,nevím.Beru tento lék 5 dnů.Beru ho,protože mám zatuhlou krční páteř ( nastydl jsem při běhání a v posilce jsem to dodělal.Pravda je taková,že mě škubou svaly,jakési tiky všude na těle,ale lék mě pomohl.Doberu zbytek a tím končím.
    Doufám,že jsi už zdrav,sám se sebou vyrovnán

    OdpovědětVymazat
  13. Kdyby toto lék způsoboval, tak by nebyl prodejný bez předpisu..přijde mi to jako blbost to video :D

    OdpovědětVymazat
  14. Taky si myslim, že kdyby toto lék způsoboval, tak ho stáhnou nebo nedají na volný prodej.A nenapadlo někoho snížit dávkování?
    Já dostala jen jednu tabletu na noc.Karča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky mám jen jednu na noc, na krční páteř..a jak to tu čtu, nemám odvahu to brát.. Video se mi taky zdá přehnané, ale já jsem taky na určité věci přehnaně přecitlivělá..takže mu věřím...a navíc, když vidím, jak nás tu tráví, tak chápu, že ho nestáhnou...

      Vymazat
  15. Trpím poslední dobou stresem a stavy úzkosti. Projevuje se to mimo jiné ztíženým dýcháním, někdy bušením srdce, napětím lícního svalstva a ztuhnutím ramenního svalstva s následnými problémy s rovnováhou. Dnes jsem v lékárně dostal zde popisovaný lék a doufám, že nebude mít nějaké ošklivé vedlejší účinky. Jinak testuju Allegru od Woykoffu (L-tryptofan).

    OdpovědětVymazat
  16. To co jsem viděla na videu v žádném případě nemůže způsobit Quajacuran.Při užívání tohoto přípravku se nesmí užívat žádná jiná antidepresiva,ALKOHOL ani léky proti bolesti.Pokud je video pravdivé je chyba jinde jen ne v Quajacuranu.Tento léčebný přípravek se používá pouze na UVOLNĚNÍ centrálního nervového systému a na uvolnění kosterního svalstva.V žádném případě to není plnohodnotný lék na hluboké a chronické deprese!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak Všetko s mierou.Človek si môže dať tabletku občas a nemusí to brať pravidelne.Tie vyššie popísané stavy nie sú z guajacuránu,ale z nás samotných.Občas sa dá myseľ ( my)uväznená v zlých predstavách podporiť aj chemickou látkou,čiže liekom

      Vymazat
  17. Ahoj me bude 19 a beru ho kdyz jsem uplne v prdeli a pomaha :)

    OdpovědětVymazat
  18. já začala tento lék brát dnes v infúzích, zatím tedy nic se mnou nedělá jen mě je trochu špatně, přestávám chvílemi vidět a děsně mě rozbolel trigemin (mám po úraze neuralgii trigeminu, occipitalu a těch hlavních nervů v končetinách). Ale ty projevy z videa znám (mě cuká jen nohama a hlavně večer a nedá se to vůbec ovládnout), mám je od té doby, co jsem začala užívat léky typu Tegretol, Gabapentin a nyní Lyrika a bohužel se skončením léčby neodezněly, jen asi na půl roku po artroskopické operaci čelistního kloubu, který byl 4 roky vymknutý, mi paradoxně přestalo cukat s nohama.

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj,
    Guajacuran jsem začala brát v infuzích kvůli výhřezu ploténky. Deprese znám docela dobře, mívala jsem je často a teď jsem byla mnoho let téměř bez depresivních epizod. Co se mnou ale uděl guajacuran jsem fakt nečekala. U mě ty deprese naprosto očividně naopak vyvolal. To ani nemluvím o celkové nekoordinovanosti, naprostém útlumu atd. Kapaček mám mít deset, ale obávám se že víc než ty tři co jsem už dostala nesnesu. Souhlasím. Bacha na guajacuran.
    Haika

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj,tak ja som dostávala Guajacuran intravenózne na liečbu bolesti kĺbu.Vybrala som striedavo každý druhý deň len 3 dávky /potom som to stopla/ a poviem Vám,že u mňa vyvolal neskutočné stavy úzkosti a paniky,plačlivosť-pocit smútku,bolesti v hrudníku,ťažkosti z dýchaním,bolesti žalúdka a brucha,pocit na vracanie,búšenie srdca a zväčšila sa mi aj štítna žľaza čo som mala pocit,že mám v krku rožok a nehovorím o neskutočnej únave a opuchnutých očiach.Bola som aj na pohotovosti a lekár mi prepísal ďalší oblbovák Frontin.No fuj....mne hrozne nesadol.V budúcnosti budem sakra sledovať čo mi lekárka predpisuje.

    OdpovědětVymazat
  21. ...mám práve v ruke recept na Guajacuran, Lyricu...(tŕpnu mi končatiny, pošklbáva svalmi). Teraz - po prečítaní týchto komentárov som v rozpakoch... Každý z nás je však jedinečný... - Pokúsim sa dôverovať svojmu lekárovi.
    Držím sebe i vám ostatným palce!

    OdpovědětVymazat
  22. Byl jsem nedávno hospitalizován v nemocnici, kde jsem dostával po dobu deseti dnů Guajacuran v 10 infúzích. Cítil jsem se skvěle. Nyní, když jsem zjistil, že se dá koupit volně i v tabletách, jdu si ho okamžitě koupit do lékárny.

    OdpovědětVymazat
  23. Tak ted sem i ja zmatena po precteni techto komentaru :-O nwm zda ho zacit brat nebo ne..a jestli na noc nebo rano.. co je lepsi?

    OdpovědětVymazat
  24. Beru když mám nervní stavy v době menzes + křeče a musím říct, že je super. Jsem po něm uvolněná a nenaštve mě každá věc, kvůli které bych normálně vyjela, jak jsem nerovzní.... :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Mamka ho brávala 3x denně tabletu, tři dny po sobě, když měla zablokovaná záda, a doktor, který jí to předepsal, byl velice dobrý. Takže asi hodně záleží na tom, jak komu sedne.

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj, to je hrozný, takhle kdyby tě pak doktor viděl, šoupnou tě na šaškec a hotovka.
    Lidi výše v rakcích mě přijdou tedy vážně naivní. Názory, že kdyby tohle lék dělal, stáhli by ho, nedali do prodeje, hihihi. To je vidět, že nemáte tušení jak to opravdu funguje. Kamarád je lékař. Za každého otestovaného pacienta dostává pěkné peníze a tak stejně jako ostatní lékaři píše do výkazů o testech falešná jména a výsledek testu "výborný". Tak takhle se dnes testují léky !
    A četli jste si někdy na lécích vedlejší účinky? Ty tam nejsou ze srandy ! Jsou to projevy, které postihly testované osoby - a přesto je lék v prodeji a často se dává ve velkém. Já kdysi po lehkém antidepresivu měla halucinace, arytmii srdce, skutečné deprese, sebevražedné stavy...po jedné pilulce. A to vše sedělo s letákem, který jsem teprve pak četla. Jo jedno mě nepostihlo ...smrt. Ta tam byla taky napsaná. A je to lék dávaný ve velkém na depky. Mimo jiné, pokud máte deprese a pod.stavy, potřebujete jen najít životní cestu a směr - deprese je znamením, že nejdete tak jak byste měli. To je všechno. Léky nic neřeší.

    OdpovědětVymazat
  27. Ja tento lek beru o zkouskovem, kdyz jsem hodne nervozni a boli me zaludek.... moc pomaha :)

    OdpovědětVymazat
  28. Ja guajacuran tiež skúšam na boľavú krčnú chrbticu. Trochu ukľudňuje, celkove. Najväčší efekt mal zatiaľ na nočné potenie. Musel som sa prezliekať aj trikrát... Zrazu sa vyspím aj bez toho, aby som sa prebudil prepotený. Možno to ovplyvňuje hĺbku spánku.
    Učinok každého lieku sa vyhodnocuje štatisticky, ako účinkuje na väčšinu ľudí, porovnáva sa aj s účinkom placeba- neúčinnej tablety, ktorá tiež nejaké to percento ľudí naozaj reálne vylieči. "Tvoja viera Ťa uzdravila" je už aj v biblii. Ale tak je to aj s potravinami, slnkom, atď. Zmena lieku, ak človeku "nesadne" by mala byť úplne normálnou vecou. Máloktorý lekár akceptuje to, čo musí uznávať aj u svojich blízkych- že každý máme iné "chute".
    Dr. Watson v slávnom Sherlockovi Holmesovi konštatuje, že vieme predpovedať ako sa asi bude správať skupina 100 ľudí, ale nevieme predpovedať, ako sa bude správať jeden z nich.
    Peter

    OdpovědětVymazat
  29. Já dostávala Guajacuran v nemocnici po klíštˇovce,fakt se mi velké bolesti o polovinu zmírnily:)Hlava povolila..Vladˇka

    OdpovědětVymazat
  30. Ja som si prave dala prvu tabletu, odpurcila mi to kamaratka na zaseknutu krcnu chrbticu. Casto mavam bolesti krcnej a to az take, ze mavam migreny. Po precitani komentarov ma vsak, tak ako aj ostatnych, trosku desi, aky to bude mat na mna vplyv... Netrpim depresiami, no mavam obcas stavy lahkej uzkosti a precitlivenosti. Dufam teda, ze po precitani vsetkych tych vedl. ucinkov, ktore Guajacuran sposobuje si ich nejak sama nevsugerujem. Nehodlam ho urcite uzivat dlhodobo.
    Kazdopadne autorovi clanku zelam vela sily a viery v seba sameho, nech prekona svoje temne ja aj bez pomoci farmaceutik.
    Miska

    OdpovědětVymazat
  31. Tak jsem shledla to video. Tezko posoudit, zda to bylo realne ci hrane - nechci tim ani naznacit, ze by byl nekdo lhar. Ja mam Guajacuran doporuceny od sve psychiatricky, obcas ho beru vecer na noc - mj. kvuli bruxismu. Je to uz cca pul roku a zadne vedlejsi priznaky, ci jakekoliv problemy s motorikou apod. se neprojevily. Ono taky, neuvedl jste - ci jsem nepostrehla, jake davky Guajacuranu jste bral. Ja mela jednou (kdyz jsem se vdavala:)) ani ne behem 24hod. 5 prasku v sobe a take zadne jakekoliv vedlejsi priznaky, ci podivne ucinky.
    Mj. jak bylo psano uz i vyse, neni to lek na deprese, tam je mozna take zakopany pes a take je otazkou, zda-li v dobe uziti Guajacuranu, jste nepozrel jeste i jina farmaka.
    Tot moje osobni zkusenost a take od par lidi, kterym pomohl od zablokovanych zad a stazenych svalu v navaznosti na stres a uzkost.
    Jinak preji hodne stesti v boji s depresi - je to velka k****.

    OdpovědětVymazat
  32. Chlape, Ty sa chod liecit lebo to co si robil na tom videu je chore a urcite nie z Guacajuranu. Bohvie co si si este zobral. Alebo to hrajes, co som si vsimol, ze pri vypinani kamery si ju vypol hned na prvy pokus a pri tych koordinaciach tela co si nam tam predvadzal by si to s najvacsou urcitostou nedal na prvy pokus. Vsetko je v detailoch a tie tvoje su amatersky chore...

    OdpovědětVymazat
  33. Já věřím,že to máš z toho. Názory lidí nahoře...farmaceutický průmysl je největí podvod dneska na světě. Zvlášt léky na deprese atd. Zkuste se podívat na tento film a třeba vám to otevře oči. Mně jen potvrdil můj názor na tuhle šaškárnu okolo tady těch chemických sraček na všechno. http://www.youtube.com/watch?v=L9mWQMwSbI0

    OdpovědětVymazat
  34. guajakuran brala moje máti před 40 lety jestli to má být novinka tak leda nějaká neoparafráze

    OdpovědětVymazat
  35. Doufám, že si Muži uvědomuješ, že kolem nás jsou lidé, kteří opravdu trpí psych. poruchou? Že takovýmto článkem a videem jim přitížíš. Jako všichni stejně nevypadáme, tak ani stejně nesmýšlíme. Spousta nemocných lidí, ti tu uvěří a jejich psych. problém se změní na fyzický. Viz. výše paní která si po přečtení článku zavolala sanitku. Mám spolubydlícího, který pravidelně doslova brečí, že umře ještě předtím, než si udělá test na HIV. Nebo když má chřipku, brečí, ano brečí, že má zápal mozkových blan a že musí hned do nemocnice. Tím co píšeš, jen děláš těmto lidem život těžší. Nevím o co ti jde. Jestli jsi zhrzený zaměstnanec Zentivy, nebo jen člen nějakého nenávistného hnutí s odporem proti postiženým. Jen podotknout, že se ti to daří dobře.

    OdpovědětVymazat
  36. Guajacuran má nízku účinnosť (aj pred cca 10-timi rokmi som sa ho pokúšal užívať ako čiastočnú náhradu alprazolamu) a po troch dražé užitých v priebehu asi 5-tich hodín som mal mierne, ale nepríjemné problémy s udržaním rovnováhy na bicykli. U mňa išlo a stále ide o potlačenie bolestí psychosomatického pôvodu a zlepšenie spánku (tu mi nezaberajú žiadne antidepresíva, psychofarmaká; dosť dlho bolo úspešné užívanie kombinácie Calmaben+Hypnogen alebo Gerodorm. Guajacuran je starý liek, žiaľ, experimenty farmaceutického priemyslu mne nedali nič, okrem rizík.

    OdpovědětVymazat
  37. Guajacuran poznám už 30 rokov. Viackrát som ho užíval v snahe čiastočne nahradiť alprazolam. Má slabé účinky, ale po troch dražé užitých v priebehu asi 5-tich hodín som mal mierne, ale nepríjemné poruchy rovnováhy na bicykli; šiel som po hlavnej ceste.. Išlo o potlačenie bolestí psychosomatického pôvodu a zlepšenie spánku (neúspešné). V tom druhom mi "zaberala" dlho kombinácia Calmaben+iné hypnotikum. Žiaľ, čas minulý a moderné výplody farmaceutického priemyslu mi okrem rizík (a tvrdej reality) nepriniesli nič.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V příbalovém letáku je jasné upozornění , že ovlivńuje motorickou koordinaci , takže neřídit , nehorolezčit a vůbec . Lehnout a léčit se . Odpočívat.

      Vymazat
  38. kua ja mam yajtra v robote strasne tazky den. sprevadzam 3 riaditelov europskej urovne = nie su to riaditelia niektoreho z podnikov ale kazdy ma na starosti celu skupinu podnikov. su to dvaja nemci a kandan. 2 az 3 hodiny budem na to uuplne sam. som z toho tak v <|> ze nemozem zaspat (bezne spim uz o 22:00). na taketo prilezitosti mavam doma troska travy ale asi pred tyzdnom som sa trocha pochytil s manzelou a ona mi ju z trucu vyhodila. dufam ze mi ta nazelenala tabletka pomoze :-D. zajtra sa ozvem ako to dopadlo - teda ak sa rano zobudim dost skoro na to aby som prisiel nacas do roboty :-D

    OdpovědětVymazat
  39. Taky mam s guajucaranem zkusenost a i jsem se pidila po tom co je to vlastne zac. Myslim si ze tvuj problem je uplne nekde jinde a tento lek k tomu jen trochu prispel protoze ti uvolnil svalstvo.. Kdyby si se nad tim zamyslel a napred se o tom pokusil neco zjistit,tak by si nenapsal tenhle clanek. A uvedom si,ze ten kdo si jen precte tvuj clanek,nezajede do komentaru a nebude mit naladu a cas si zjistovat dalsi info,da treba guajacuran z ruky a diky tobe prijde o skoro neskodnou a levnou pomoc od problemu.. Napriklad me pomohl opravdu dost!!

    OdpovědětVymazat
  40. Moje první tableta guajacuran způsobila podtlak v uších, zvýšený tlukot srdce, a celkově jsem se cítil jak něčí guma, což vyvolalo mírný pocit úzkosti. Okamžitě jsem si musel lehnout. Druhá tableta už taková ,,jízda" naštěstí nebyla a pak už byly vedlejší účinky minimální. Byly... ale! Beru to jenom na noc, protože řídit potom by byla nezodpovědnost. Snažím se ho brát nepravidelně (nesnáším prášky), ale vypadá to, že při delší pauze si tělo odvykne a ty nechtěné účinky pak zesilují... Bolestí kvůli křečovitému postižení se úplně už v životě nezbavím, ale vypadá to, že po deseti letech bolestí jsem našel kamaráda, který ví jak na to... :-) Ještě záleží na tom, jak se kamarád časem vybarví :-) Tobě chlape, i vám všem, přeju zdraví! p.s. deprese neřeším

    OdpovědětVymazat
  41. Já beru tenhle lék na svalové napětí, k čemuž je také určen. Je to centrální myorelaxanc. Pokud už jsi dostatečně fyzicky uvolněn, nemá cenu ho dál brát. Utlumí tě to, oslabí to imunitu, koncentraci a koordinaci.

    OdpovědětVymazat
  42. Tak ty si dobře sjete... Vypadá to spíš, že si nastřelenej po perníku a přesně vykroucenej jak fetka z Hlaváku :D

    OdpovědětVymazat
  43. Ja ho beriem tretí deň,ale nepociťujem žiaden účinok.....Neviem či to je dobré,alebo zlé...

    OdpovědětVymazat
  44. jÁ SI PRÁVĚ DALA PRVNÍ TABLETU A JSEM VYDĚŠENÁ.VIDĚLA JSEM VIDEO A TED MÁM ŠÍLENÝ,OPRAVDU ŠÍLENÝ STRACH. IVA

    OdpovědětVymazat
  45. LUDIA -VŠETCI SME TROCHU INY -NIEKTO JE VIAC UVOLNENY-A TEDA NEMUSÍ MU LIEK Z UČINKOM UVOLNUJUCIM POMAHAT-NAOPAK ZHORŠÍ JEHO STAV,DALEJ SU LUDIA KONDICIE STIAHNUTEJ-KTORYM UVOLNENIE PRIDE VHOD-TEDA LIEK ZABERIE-AJ KED Z DLHODOBEHO HLADISKA TO NIE JE JAŠTASTNEJŠIE RIEŠENIE-PO ČASE SA MOŽE STAT TO ŽE ČLOVEK OSTANE OCHABNUTEJŠÍ-A LIEK POSTUPNE BUDE NEVHODNEJŠÍ,,

    OdpovědětVymazat
  46. velmi nepovedený fake!

    OdpovědětVymazat
  47. najlepsi prispevok je od mr.ex (12. května 2012 23:20)... vystihol to; najhorsie je hladat radu o zdravi v diskusiach, nerobte to!
    btw...kazdy clovek inac reaguje a neda sa to zovseobecnovat; mam tiez skusenost s tymto liekom, pozitivnu, ale zoberiem ho len ked mam bolesti chrbta alebo uzkost, samozrejme neberiem ho cely tyzden ako autor clanku, len jednorazovo 1-2 tabletky a pochybujem ze tato moja info niekomu pomoze:)

    OdpovědětVymazat
  48. Tento lék beru před písemkou a velice mi pomáhá abych nebyla nervózní. Stačí jedna tableta 30 min před testem. Vřele doporučuji studentům.

    OdpovědětVymazat
  49. Všichni, kdo máte deprese! Nechte si udělat biorezonanci na přítomnost parazitů v těle. Je vědecky dokázáno, že larvální stadia škrkavek uhnízděná v mozku způsobují deprese (bipolární porucha)! Dospělci v tenkém střevě ubírají živiny a způsobují zažívací problémy. Moje kamarádka onemocněla bipolární poruchou, čtyři roky byla mimo, nakonec jí doktor udělal biorezonanci a po vypuzení škrkavek i jejich vývojových stadií deprese zmizela, antidepresiva už nebere a je jí skvěle. Po vyslechnutí jejího příběhu jsem byla u toho doktora taky a k mojí hrůze mi objevil škrkavky taky!!! Myslela jsem, že vylítnu z kůže při pomyšlení, že je mám v sobě. Uklidňoval mě, že je má asi 80% lidí, že populace je totálně promořena a lidi to ani nevědí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to kecate pekne blbsti o tech parazitech v hlave....

      Vymazat
    2. Vy jste ty škrkavky viděla???

      Vymazat
  50. Novinka to není. Mi předepsala psychiatrička Guajacuran v roce 1978 (byly mi 3 roky). Brala jsem ho pravidelně 2x denně po dobu dvou let a k tomu jsem chodila na injekce vitamínu B12. Na mě působil dobře, byla jsem naprosto relaxovaná a nic mě netrápilo. Taková lehoučká hadrová panenka. Vedlejší účinky byly "pocit vznášení se mimo tělo" (vznášela jsem se u stropu místnosti a koukala na sebe zvenku) a spontánní orgasmy. Záškuby jsem neměla, podle okolí byly mé pohyby spíše zpomalené a velmi plynulé - jako když tančí víla. Jestli jsem na něm byla závislá, to nedokážu posoudit. Jistě ale vím, že po vysazení ve věku 5 let a 4 měsíce se změnilo mé prožívání. Guajacuran mi nebezpečný nepřipadá, podobné reakce těla dokáže navodit i trochu hlubší meditace.

    OdpovědětVymazat
  51. Po precteni,lze uvazit jestli se jedna o CVOKA nebo SRANDISTU?
    GUAJACURAN obsahuje 200mg guaifenisenum
    a ATARALGIN 130mg,proto je VOLNE prodejny a mnozi uzivatele i ridici to polykaji na bolesti atd....a ze by takto blbly mi neni ZNAMO! Drive byl v prodeji GUAJACURAN FORTE s 400mg,ktery jsem uzival bez problemu a pokud nekdo spolyka za den nekolik ATARALGINU ,tak tuto davku v pohode prekroci!
    6. DALŠÍ INFORMACE
    Co Ataralgin obsahuje
    - Léčivými látkami jsou:
    Paracetamolum 325 mg,
    Guaifenesinum 130 mg,
    Coffeinum 70
    mg v 1 tabletě

    OdpovědětVymazat
  52. Mám orofaciální dystonii - kroutí se mi pusa a mám křeče žvýkacího svalstva - beru na to Rivotril. Protože mi připadá jako dost velký svinstvo a taky už v malý dávce přestává učinkovat, hledala jsem, co by mohlo z volně dostupných a tedy z mého pohledu bezpečnějších preparátů pomoct. Našla jsem Guajacuran, doufala jsem v uvolnění těch křečí kolem čelisti.
    Po prvním prášku se mi zdálo, že nezabral, jen jsem byla nějak víc roztěkaná.
    Tak jsem dneska vzala dva. Jeden v poledne, druhý odpoledne. No a večer jsem vypadala asi tak, jak ukazuje to video. Kroutivé pohyby celého těla, rozkousaná pusa zevnitř, úzkost, bušení srdce, obtíže s dýcháním, zaťaté čelisti, kroucení rukou. Prostě všechny příznaky dystonie mnohokrát zvětšené. Vzala jsem Rivotril a pomalu to odeznívá. Takže videu věřím. Každý reagujeme jinak. Kdo asi má k extrapyramidálním pohybům sklony, tak tomu to tento lék zesílí, ostatní mohou být v klidu. Ale mohli to aspoň napsat do příbalovýho letáku. Takhle jsem prožila 6 dost hnusnejch hodin.

    OdpovědětVymazat
  53. Lidi vy jste fakt mimo. Kazdej je na neco citlivejsi nez ostatni. Je mozny ze vam ten lek nesedl, proto se objevily vedlejsi ucinky. Kazdy na Guajacuran reaguje jinak. Dneska jsem si v praci vzala jednu pilulku na odskouseni. Trpim silnymi depresemi a stavy uzkosti. Ta pilulka mi do 15 min zabrala. Citila jsem se uvolnene, po pulroce jsem se usmivala a nic neresila. Zadne vedlejsi ucinky se neobevili. Nejspis se tento lek nema brat pravidelne. Jen v dobe kdy jste v mapeti. At fyzicky nebo psychicky. Uvazujte lidi. Prasky nejsou bonbonky. Maji se brat jen v pripade kdy to potrebujete pokud neni urceno jinak. Fakt nejste normalni. Je mi 23 a mam vic rozumu jak vy.

    OdpovědětVymazat
  54. Radeji nez polykat pochybne leky, doporucuji na depresi a nemoznost soustreditse, zacit bezzrnou dietu! Precti si knizku od Dr. Williama Davise, "Zivot bez psenice", myslim, ze by Ti to pomohlo daleko vic!

    OdpovědětVymazat
  55. Beru Guajacuran již několik dní. 1-2 tablety denně. Před tím jsem měla pocit, že je čas nasadit poprvé v životě antidepresiva. S požitím první tablety mé vzteklé a úzkostné stavy odezněly. Nepřeháním to s ním ale. PŘEDTÍM: smrsknul se mi svět... ráno jsem se těšila, až bude poledne, aby šel mladší roční syn spát, a v poledne jsem se zase modlila, aby byl večer a obě děti šly spát. Mezitím mě dokázala naštvat a vyprovokovat nepřiměřenou reakci snad každá blbost. Nechtěla jsem nikoho vidět, nic řešit, nikam chodit. Byla jsem ospalá a neměla chuť na nic. POTOM: od první tablety jsem v pohodě, nic mě nevytočí. Jsem ve starých kolejích a jako dřív si svět užívám. PŘEDPOKLAD: Až pomine jarní únava a mladší syn mi přestane svým kňouráním a řevem v průběhu dne vrtat díry do hlavy, vysadím. Možná se poohlédnu po něčem přírodním, než je G.od Zentivy, ale do té doby..Mě to fakt POMOHLO. Barbora
    PS: věřím, že při vyšších dávkách, nebo člověku citlivému může tento lék přivodit potíže jako uvádí autor článku. Každý si to halt musí zkusit sám...

    OdpovědětVymazat
  56. Jestli je to hraný nebo ne je jedna věc, ale jak výše už někdo píše - každý jsme jiný a jinak reagujeme na léky. Osobně mám po Guajacuranu paradoxní reakci - tzn. že mi úzkosti a deprese ještě zvyšuje, cítím se příšerně, jako by mi měla prasknout hlava, mám návaly jak ženská v přechodu a obličej mi zrudne, tak, že bych se mohl stát maskotem KSČM. Rozhodně po něm nejsem schopen usnout, leda tak skočit do zdi. Po vynechání léku tyto symptomy velmi rychle mizí, takže bezpochyby JE to tímto přípravkem. Nechápu jen jednu věc - pokud je guaifenesin obsažen v jiném léčivu, který není od Zentivy, tyto příšerné stavy nemívám. Buď je to menším obsaženým množstvím nebo dělá Zentiva něco špatně, nevím. Znám ale lidi, kterým zase naopak velmi pomáhá. Nezbývá než vyzkoušet a uvidíte... Jinak s těmi léky od různých výrobců je to vůbec zajímavé - třeba alprazolam v Neurolu na mě působí dost jinak než v Xanaxu, ale to je už trocha OT. Na úlevu od úzkosti a na spaní je super Rivotril, pomáhá i na křeče kosterního svalstva, mi zabírá tedy i na silné bolesti zad. Člověk po něm není úplně blbej a je schopný normálně pracovat jak psychicky, tak fyzicky, tedy až si trochu zvykne a srovná se s tím uvolněním svalstva, ze začátku jsem se netrefoval do dveří, teď jsem schopný na něm bez obav sportovat nebo opravovat elektroniku. Na druhou stranu je těžce návykový a pokud na něj pijete, vypadáte pak jako nejtěžší případ Bohnické psychiatrické léčebny :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A který byste radši doporučil? Neurol nebo Xanax? Rivotril asi nemohu.

      Vymazat
  57. Ahoj,brala jsem guyacuran před 30 lety na zablokovány obratel a byla jsem spokojená,lékař předepsal opodeldok a guyacuran a já se vyléčía během týdne.

    OdpovědětVymazat
  58. Ahoj beru tento lek tři měsice a nestěžuji si.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám za sebou čtyři infuze na uvolnění bederních bolestí způsobených ústřelem ploténky. Kromě zvýšené únavy,napuchnutých víček a lehce "vláčného" stavu ( jako po 1 pivu)žádné vedlejší účinky..

      Vymazat
  59. Za 1. Guajakuran není na předpis Já si ho kupovala volně na uvolnění krčního svalstva. Za 2. Nebere se pravidelně ale při obtížích. Teda aspoň Já to tak dělala a lék děla to co má. Nemůžete se divit že má takovýhle účinky když ho do sebe furt cpete. Za 3. Proti depresi si pořiďte třeba citalon nebo cipralex což jsou antidepresiva mírnější ale mě osobně pomohly, a ne Guajakuran který je na uvolnění svalstva a nervozitu.

    OdpovědětVymazat
  60. Beriem striedavo Guajacuran a Mydocalm na uvolnenie svalstva.Mám Bechterevovu chorobu...predtým som nejaký čas bral na uvolnenie,antimalarikum Delagil ale ten hrozne poškodzoval oči,tak som ho odmietol brať.Bez Guajacuránu by som nemohol športovať-bicykel,stacionár,rýchla chôdza a cvičenie doma.Necítil som nikdy žiadne vedľajšie účinky a beriem to už roky takto-v kuse ! (ráno-večer 1tbl.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám Bechtěreva a kvůli intoleranci většiny analgetik a léků vůbec beru také jen Guajacuran. Dlouhodobě. Nemohu říci, že nějak obzvlášť zázračně zabírá, ale zároveň nepozoruji žádné vedlejší účinky.

      Vymazat
  61. Trpel som 10 rokov ťažkosťami s pohybovým aparátom. Guajacuram mi pomáha uvoľniť sa hlavne psychicky, občas zaberie úplne, občas pociťujem miernu úzkosť (nedá sa porovnať so stavmi bez lieku)

    OdpovědětVymazat
  62. Zdravím příteli, díval jsem se na to video a vypadá to, jako nějaká forma dyskineze. Vzniká to třeba u Parkinsona: https://www.youtube.com/watch?v=GFMdxdx1hBs
    Snad ti je líp. Ať se to dobře daří. Peter

    OdpovědětVymazat
  63. ja ho beriem ,je v pohode

    OdpovědětVymazat
  64. Všechno je jen v naší mysli...Vzdy je to tak,jak myslíme a čemu věříme..Nase telo reaguje jen na nase pocity a vnimani..Každý z nás to ma jinak,a proto ty odlišné reakce..nejlepší je nebrat nic,nepomahat si zadnou berlickou..ale nekdy je lepsi si jakkoliv pomoci,aby si mysl odpocinula,nabrala silu a mohla bojovat sama tím správným smerem..kazdy z nas jsme original,tudiz kazdemu pomuze neco jineho a v jine mire..dulezite je pouzivat zdravy selsky rozum,poslouchat svoje telo a vnimat svoji intuici..

    OdpovědětVymazat
  65. Tento lék je jako lipo.Vůbec žádná reakce po požití.Vyhozené peníze.

    OdpovědětVymazat